Bilde som viser en sparegris og noen som putter penger på den. Symboliserer hva Haas er - din sparegris

Din sparegris - sette inn penger i Holdingselskap

Du har et Holdingselskap og har investert pengene i en startup eller i ditt eget firma. Så finner du en veldig bra investering, og du må nå overføre penger til ditt Holdingselskap. Det burde være så enkelt som å overføre pengene, men dessverre oppdager du at det ikke er det. Du må melde dette inn, skjemaer må fylles ut og det er mye stress. Er dette virkelig nødvendig?

Hvorfor gjøre det så vanskelig

Hvorfor så vanskelig når det burde vært enkelt.

Sannheten er at det er lagt opp litt vanskeligere enn det behøver å være. Alt som omhandler investeringer og økonomi krever at man holder seg innenfor strikte lover og regler. Når en emisjon gjøres i Aker eller Norwegian påvirker det mange og da må lover og regler følges, kort sagt alt må utføres riktig. I et eget Holdingselskap blir en tilsvarende emisjon, i mindre skala, unødvendig komplisert.

Emisjon sånn teknisk sett

En emisjon er i praksis en overføring av penger fra en person inn til et aksjeselskap. Gjøres dette i et Holdingselskap så er det i praksis overføring fra deg til din private sparegris.

Hva som faktisk skjer i en emisjon er følgende. I firma A er det 100 aksjer til kroner 10 pr stk. Det betyr at firma A har en aksjekapital på 1000 kroner. Men så ønsker firma A å kjøpe noe som koster 1200 kroner, de mangler 200 kroner. De har nå to valg.

Det mest åpenbare er da å låne ditt holdingselskap de 200 kronene. Da får du opparbeidet deg renter på dette beløpet, som kan brukes til å minimere skatt på selskapet ditt, samt at du får ekstra penger til å ta ut.


Innlån til selskapet er så enkelt som å overføre penger til selskapet ditt. Det er en del lover og regler angående renter og ting som må inn i ligningen din. Vi hjelper deg med dette slik at det blir enkelt for deg og du slipper å sette deg inn i tunge ting som emisjoner, lover om rentesatser og lignende.

Vi tar det vanskelige, også kan låne inn så mye som du vil, eller 200 kroner som i eksemplet, da har du 1200 som du kan handle aksjer for.

Haas fikser dette for deg

Vi i Haas har spesialisert oss på dette. Du slipper å bekymringer og administrasjon og kan trygt la Haas utføre oppgaver i henhold til papirarbeid og ikke minst lovverk.